неділю, 14 лютого 2021 р.

14 лютого - Всесвітній день комп'ютерника


14 лютого - Всесвітній день комп'ютерника, неофіційне свято, але широко відзначається в професійному світі. 14 лютого 1946 науковому світу і всім зацікавленим був продемонстрований перший реально працюючий електронний комп'ютер ENIAC.

Інженери і системні адміністратори, веб-дизайнери та хакаре-любителі, програмісти та складачі текстів - всі примкнули до тих, хто святкує Всесвітній день комп'ютерника. Це хоч і неофіційний, але свято, яке відзначають у всьому світі, включаючи Україну.
В авангарді цивілізованого суспільства знаходяться саме комп'ютерники, яким під силу підкорити будь-яку техніку, починаючи від найпростішого електронного пристрою і закінчуючи складною апаратурою з дистанційним управлінням.
Комп'ютерна індустрія розвивається рік від року, видаючи споживачеві відмінні результати у вигляді новітніх розробок в галузі комунікацій. Мікросхеми та антивірусні програми, алгоритми та налаштування - всього не перерахуєш, але ж це ціла система, що дозволяє працювати відповідно з технічними законами, продиктованими часом.
Цей день, без сумнівів, можна назвати днем кожного з нас. Адже в сучасному світі неможливо обійтися без комп'ютера, а ми проводимо возі нього не хвилини, а годинник. І це пов'язано не тільки з робочим процесом. Згадаймо, що соціальні мережі, які замінили нам пошту і телеграф, поглинають багато часу. А без спілкування обійтися практично неможливо. Тому свято має міжнародний формат з мовою програмування, яку всі розуміють.
За матеріалами https://calenday.org

Немає коментарів:

Дописати коментар