середу, 15 березня 2017 р.

Ми птиці інформаційного простору


З кожним роком все більше дітей користується Інтернетом у повсякденному житті. Можливість підключитися до мережі не тільки через ПК, але й за допомогою мобільних телефонів сприяє цій тенденції. Інтернет надає дітям та молоді неймовірні можливості для здійснення відкриттів, спілкування й творчості. Проте, оскільки з самого початку Інтернет розвивався без будь-якого контролю, сьогодні він містить величезну кількість інформації, причому далеко не завжди безпечної. У зв'язку із цим виникає проблема забезпечення безпеки дітей.

 «Ми птиці інформаційного простору. Іншого у нас не має»,  саме з цих слів української письменниці Ліни Костенко розпочався позакласний захід з інформатики під аналогічною назвою. Метою цього заходу було сприяння формування інформаційної культури та безпеки учнів, розвиток правильного користування інформаційно-комунікаційними технологіями.
В актовій залі учні  І курсу познайомили присутніх не тільки з позитивними сторонами інформаційного суспільства, а й з негативним впливом мобільних телефонів та комп’ютера на здоров’я та життя людини.  Актори  сценки «Бабуся та ґаджети» наголосили на те, що різноманітні планшети, телефони та ноутбуки віддалили людство від простого живого реального спілкування. Присутні мали змогу дізнатися про види небезпек, що чатують на них в Інтернет-мережі. Розповідь про кожну небезпеку супроводжувалася показам відеролоків та читанням віршів.

Наприкінці заходу викладач закликала: «Життя людини – це найдорожчий Божий дар на Землі. Будьте обережними з безпечним Інтернетом!». А учениця групи П 15  Герасименко Інна подарувала пісню «Цінуй життя!»

Немає коментарів:

Дописати коментар